Heb je momenteel al een website online staan, maar wil je een nieuwe WordPress website gaan maken en deze eerst offline opbouwen? Dat kan.

Er zijn een aantal mogelijkheden om WordPress op te bouwen zonder dat je deze direct op je hoofddomein hoeft te plaatsen, zie hieronder een paar opties om dit te doen:

– Installeer WordPress lokaal op je computer en bouw daar je website in op. Dat kan via MAMP.

– Installeer WordPress op een subdomein van je website. Gebruik daarbij bijvoorbeeld test.nieuwewebsite.nl en zet de installatie daarna om naar je hoofddomein via de “clone” functie in Installatron (DirectAdmin).

Gebruik een hostfile op je computer waardoor je jouw website kan bekijken via een ander ip-adres (server). Daar kan je dan je website testen.