.com

.COM domeinnaam registreren

€8,95 €14,00 *

Wil je een .com domeinnaam registreren voor jouw website? Check dan of je ideale .com domein nog vrij is via de domeincheck hieronder. Zo ja, dan registreren wij hem direct voor je!

www.

.com domeinnamen zijn de de domeinnamen met de meest gebruikte domeinextensie ter wereld. De eerste .com werd in 1985 geregistreerd door een computerbedrijf uit Cambridge. Inmiddels zijn er meer dan 120.000.000 .com domeinnamen geregistreerd. Dat is veruit het meeste van alle domeinextensies in de wereld. Je kan dus wel stellen dat .com domeinnamen de meest populaire domeinnamen zijn ter wereld.

De .com extensie wordt momenteel onderhouden door Verisign. De naam .com komt van het woord Commercial, omdat deze extensie in het begin vooral werd gebruikt door bedrijven.

.com domeinnaam registreren

Hoe registreer ik een .com domeinnaam?

Het eerste wat je moet doen om een .com te registeren is een selectie maken van een geschikte .com domeinnamen voor je bedrijf. Inmiddels zijn er namelijk al meer dan 120 miljoen .com domeinnamen geregistreerd, dus het kan zijn dat jouw gewenste domeinnaam niet meer beschikbaar is.

Doe daarom de domeincheck bovenaan deze pagina om de beschikbaarheid van jouw .com te checken. Is je domeinnaam al bezet dan kun je cijfers of een koppelteken toevoegen. Door na registratie een hostingpakket te koppelen aan je .com domeinnaam kan je een website maken die beschikbaar zal zijn op de .com domeinnaam die je geregistreerd hebt. Domeinwinkel regelt een directe registratie voor je.

Hoe lang duurt het om een .com domeinnaam te registreren?

Het registeren van een .com domein gebeurd real-time. Na het registreren krijg je een e-mail van ons op het bij je .com registratie opgegeven e-mailadres. Via deze e-mail kan je de gegevens die gekoppeld zijn aan de .com controleren en verifiëren via een externe link.

Om het e-mailadres te kunnen valideren moet de pagina bezocht worden die in de mail wordt genoemd. Dit moet binnen 14 dagen gebeuren. Wanneer dit niet wordt gedaan, zal de .com geblokkeerd worden door Verisign en kan deze pas weer gedeblokkeerd worden wanneer alsnog het e-mailadres gevalideerd is. Na registratie duurt het maximaal 4 uur voordat je .com domeinnaam beschikbaar is online.

Wat zijn de regels bij het kiezen van een .com domeinnaam?

Een .com domeinnaam moet minimaal drie karakters bevatten, en maximaal 63.

Wie kan er een .com domein registreren?

De .com extensie is voor iedereen beschikbaar. Elke persoon ter wereld kan dus een .com registreren. Wel moet het e-mailadres waarmee de domeinnaam wordt geregistreerd, gevalideerd worden. Vroeger werden .com domeinnamen met name geregistreerd door bedrijven uit de Verenigde Staten, maar sinds lange tijd wordt deze algemeen gebruikt voor vele verschillende websites die niet specifiek verbonden zijn aan een bepaalde regio.

Kan ik mijn .com domein uit quarantaine halen?

.com domein lifecycle infographic

Als je je domeinnaam opzegt, maar je je later toch bedenkt, is het mogelijk om je domeinnaam weer te claimen. Hier heb je 30 dagen de tijd voor. Na deze Redemption Grace Period (ook wel quarantaine genoemd) komt de domeinnaam in een process van opzegging terecht en duurt het ongeveer nog 30 dagen voordat de domeinnaam daadwerkelijk opgeheven wordt. Daarna wordt de .com domeinnaam binnen 5 dagen vrijgegeven en kan iedereen hem toeëigenen. Denk wel goed na voordat je jouw .com domein opzegt, want als je deze uit de Redemption Grace Period haalt kost dat €150.

Domeinwinkel partners