.be

.BE domeinnaam registreren

€4,95 €11,00 *

Wil je een .be domeinnaam registreren voor jouw website? Check hieronder snel of jouw ideale .be domeinnaam nog vrij is voor registratie!

www.

De populairste extensie van onze zuiderburen is zonder twijfel de .be domeinnaam. Wanneer je al een Nederlandse domeinnaam hebt maar ook actief bent of wil zijn in België, is het ook interessant om een .be domeinnaam te registreren. Belgische inwoners openen namelijk sneller een .be domeinnaam dan een .nl aangezien een Belgische domeinnaam meer vertrouwen uitstraalt.

.be domeinnaam registreren

Hoe kan ik een .be domeinnaam registreren?

Waar je mee begint, is het checken van je domeinnaam bovenaan deze pagina. Mocht jouw .be domein niet meer vrij zijn omdat de domeinnaam al is ingenomen door iemand anders dan kan je een andere .be domeinnaam checken. Het is mogelijk om cijfers en een koppelteken toe te voegen bij je domeincheck zodat je meer opties hebt.

Wanneer je een domeinnaam hebt gekozen, is het kiezen van een hostingpakket de volgende stap. hosting heb je nodig om jouw .be domein in gebruik te nemen voor e-mail of een website. Informatie en prijzen over hosting kan je terugvinden op onze hostingpagina.

Waar je bij een .be domeinnaam wel op moet letten, is dat je de juiste gegevens invult. Een domeinnaam moet op jouw naam staan, en mag niet op naam van je registrar of reseller gezet worden. Mochten de gegevens van je .be domeinnaam niet juist zijn dan kan je een bericht ontvangen van DNS Belgium om de gegevens aan te passen. Het aanpassen van domeinhoudergegevens kost bij een .be domein wel geld, let er dus op dat je de juiste gegevens gebruikt.

Wat zijn de regels bij het kiezen van een .be domeinnaam?

Hoe lang moet mijn domeinnaam zijn?

Een .be domein moet minimaal 3 letters bevatten, en maximaal 63.

Wie registreert mijn .be domeinnaam?

Jouw .be domein wordt technisch beheerd door DNS Belgium. Dit is de overkoepelende organisatie die alle .be domeinnamen ter wereld beheerd. Domeinwinkel is direct als registrar aangesloten bij DNS Belgium en kan daarom direct schakelen tussen haar klanten en DNS Belgium. Jouw .be domeinnamen staan dus altijd veilig in beheer bij Domeinwinkel en door de directe link kunnen we ook direct schakelen met DNS Belgium mocht het nodig zijn.

Zie hieronder de campagne van DNS Belgium voor de registratie van een .be domeinnaam.

Hoe verhuis ik een .be domeinnaam?

Om een .be domeinnaam te verhuizen, volg je de stappen die je kunt vinden op de domeinextensie pagina. Als toevoeging op deze stappen, krijg je een e-mail van DNS.be, welke bevestigd moet worden. Dit moet binnen 7 dagen gebeuren. Doe je dit niet, dan krijg je een nieuwe e-mail, welke je moet bevestigen per fax.

Hoelang duurt het voordat een .be domeinnaam is verhuisd?

Wanneer de verhuiscode is gebruikt voor de verhuizing wordt het domein direct verhuisd. De verhuiscode wordt bij .be domeinnamen direct naar het e-mailadres van de domeinhouder verstuurd. Daarmee kan de .be domeinnaam real-time verhuisd worden bij de nieuwe provider.

Hoeveel .be domeinnamen zijn er geregistreerd?

Er zijn momenteel meer dan 1,5 miljoen .be domeinnamen geregistreerd ter wereld. Het grootste gedeelte daarvan is uiteraard geregistreerd in België en Nederland. Hieronder zie je de ontwikkeling van de .be domeinnaam in de afgelopen jaren. Momenteel stagneert de nieuwe registratie van .be domeinen een beetje omdat de online markt in België zich niet heel snel ontwikkelt.

.be domeinnaam registraties

Kan ik mijn .be domeinnaam uit quarantaine halen?

Nadat je je domein hebt verwijderd heb je nog 40 dagen bedenktijd. Je domein wordt eerst in quarantaine gezet, en in deze periode is het nog mogelijk om je domein te herstellen. Dit kost €25. Wanneer je niets doet tijdens de quarantaine wordt het domein verwijderd en kan iedereen de .be domeinnaam na 40 dagen dus weer claimen.

Domeinwinkel partners